Priez Pour Moi

İnsanoğlu hep yanlizdir. Bu dünyaya tek gelmiştir, tek gidecektir. Yaşadığımız, hayat dediğimiz kisacik bir an olan bu zamanda, yalnız olmadıgımıza inanırız. Koca bir yalanın icine sürükleniriz aslında, farkında bile degilizdir. Siz boyle düşünmuyorsanız ne kadar şanslısınız. 


İnsan ağlar mı ? Ağladığı zaman neye ağlar ? Neden ağlar ? Gülmek istemez mi her insan? Neden mutlu olmaktan korkar ? Neden mutsuzdur ? Neden huzursuzdur insan ? Neden güzel seyleri hissetmekten, mutlu olmaktan ya da baskasının mutlu olmasını istemez ? Sorular sorular...

İnsanlar korkak ve ac gozludur. İnsanlar asagiliktir. Sictigi surata tekrar dönüp bakabilecek kadar riyakardir insanlar. Senin attığın o zavallı çığlıkları duymamayacak kadarda sağırdir. Nefesini bosuna tuketirsin. Zavallisin aslında biliyor musun ? Hissettiğin için zavallısın. Duyguların olduğu için zavallısın. Hissettiğin için aslında sen bir zavallısın. Duyguların oldugu için sen yine ve hala zavallasın. Aslında... 
Sen bir zavallısın. İnsan gibi insan oldugun için.

En cok konuşmak istediğin zamanlarda yanında birilerinin olması harika bir sey. Evet o, en yakın arkadasınız.Aileniz bile sizi anlamaya bile çalışmazken o, size evini açar... Hanesini, size gönlünü açar. Şanslıdır bazen insan.

Çığlıklarmı kimse duymuyor aslında.Sende anlamayacaksın. Ya da gülüp gececeksin. Bak sorunda tam burada işe. Ben hissediyorum ve seninle paylaşıyorum. Sense bunu anlamayacak kadar gerizekalısın. Hissedemediğin içinde gaddarsın. Ama sana göre salağım ben. Naparsın her şey karşılılı su dünyada.

Nefes almakta güçlendiğiniz zamanlar oldu mü ? Olmuştur. Eminim. Ama hep boyle yasamak inanın zor geliyor bazen. Atayım kendimi bitsin diyorsun ama geride bırakacakların ve Tanrı'nın sana yüklediği misyonu hatırlıyorsun. Ve o zaman duruyorsun ve düşünüyorsun... "Benim misyonum ne?"


 Ve Tanrı dedi ki: "Insanların mutlu olmasını sağla. Çünkü dünyada yeterince kahkaha yok ! Herkes ağlıyor Efe ! Senin misyonun bu oğlum. Herkesi mutlu etmelisin.İçin kan ağlarken bile. Senin görevin bu. 
Ve Tanrı kahkahayı yarattı!

-efegeozden-

3 yorum:

Gizem İzmirli dedi ki...

Çok güzel olmuş...

Missinem dedi ki...

:)) mutlu son! karamsar karamsar giderken içime su serptin!

efegeozden dedi ki...

Öncelikle sizden cok özür diliyorum blogumu öksüz sizleride cevapsız bıraktım...
@KeLeBeK çok teşekkür beğendiysen ne mutlu bana ! :)
@Mmissinem Böyle süprizlere alışık olmalısın artıık ! :D